Szubjektiv Pipa Klub

Pipa, dohány meg minden ami ehhez köthető

Podcast ajanlo #1 - The Pipes Magazine Radio Show

2018. január 18. 09:10 - SzubjektivPipas

Angolul beszelo kezdok, haladok es profi oreg rokak figyelmebe is ajanlom a Pipes Magazine hetente uj adassal jelentkezo podcastjat amelynek hazigazdai Brian Levine es Kevin Godbee.

 radio-show-250.jpg

Az iTunes-on illetve egyeb platformokon elerheto musor kb. 1 oras es a gerincet mindig egy pipakeszitovel, master blender-el vagy egyeb, a pipas szubkultura meghatarozo alakjaval folytatott beszelgetes adja. A stilus es a formatum meglehetosen amerikai, egy kis megszokast igenyel de ha a gyomrunk nem haborog tulsagosan a neha kicsit harsany franko-megmondastol, a tartalom igazan erdekes es kivalo arra, hogy kepben legyunk azzal ami a vilagnak azon a reszen tortenik ahol meg szabadabb es mindenkeppen szelesebb kinalattal tamogatott piac mukodik.

Kedvcsinalonak, es persze annak erzekeltetesere, hogy mennyire friss es aktualis a tartalom, had emlitsek egy erdekes temat amit a tegnap kijott reszben (# 279) boncolgatott a show hazigazdaja.

A McClelland amerikai dohanygyarto ceg (rengeteg kozkedvelt blend, tobbek kozott a Frog Morton sorozat gazdaja) feje, Mike McNeil bejelentette, hogy nem fogjak tovabb gyartani egyik ikonikus virginia bulk termekuket a 5100 Red Cake-et valamint azokat a szinten tobbnyire bulk dohanyaikat amelyeknek ez szolgalt alapjaul. Ennek okakent McNiel azt nyilatkozta, hogy tobbe nem tudjak beszerezni azt a specalis minosegu voros virginia alapanyagot amely azt a minoseget es karaktert adja amelyre szuksege van a jol megszokott, egyedi “McClelland” aroma es minoseg megtartasahoz.

2018-01-17_12-40-09.png

 Ezt a hirt kommentalta es boncolgatta a hazigazda kicsit melyebben, arra kifuttatva a velemenyet, hogy ez is egy jele a globalis dohanyiparagban torteno valtozasnak amely nem motivalja tobbe az amerikai dohanytermelo farmereket a specialis, kulonleges minosegu vagy tulajdonsagu azonban nagyobb munkaigenyu fajtak termelesere. Az agrartorveny - igazodva az altalanos dohanyellenes iranyvonalhoz - megszuntett gyakorlatilag minden korabbi szubvenciot. Az amerikai farmernek dontenie kell - folytatja a szubvenciokkal nem tamogatott  nagy kezimunkaigenyu es rizikos dohany noveny termeleset vagy egy egyszerubb, rizikomentes utat valaszt es atall peldaul szoja babra... viszonylag egyszeru a dontes.

Idezte meg ezen logikai szalon a Phillip Morris bejelenteset miszerint a vilag legnagyobb cigarettagyartoja megkezdte atallasat a "fustmentes jovore", arra, hogy fokozatosan lealljon a hagyomanyos, a dohany elegetesen alapulo termekekrol a dohany melegitesevel operalo eszkozokre.  

A pipadohany termeles a vilag feldolgozott dohanytermelesenek mindossze 0.2 - 0.3 %-a, es ez nem jelent szamottevo, iparagi trendeket befolyasolo piaci igenyt. Ha dol a dohanyipar es annak tradicionalis termekei, az alatlunk ma ismert pipadohanyt is maga ala temeti, eszrevetlenul fognak a rajongott dobozkaink eltunni az uzletekbol. 

Brian Levine egy tanacsot tud adni ebben a kerdesben. A mai valaszteknal es araknal csak rosszabb es rosszabb kinalattal es magasabb arakkal founk szembesulni a pipadohanyok piacan, igy az egyetlen celravezeto megoldas a betarazas a kedvenceinkbol amelyek el fognak tunni a kovetkezo evekben. Minden rendelesnel rendeljunk 1-2 dobozzal tobbet a kedvencunkbol, es azt tegyuk el jo melyre valahova a pincebe, egy szekrenybe….

A musorban ezen a teman kivul hallhato egy beszelgetes egy fiatal amerikai pipakeszitove (Sean Reum) valamint a szokasos rovatok.

A musor stilusa igenyel nemi tolarenciat az europai hallgatotol, a zenek sem az en izlesemet tukrozik de egyebkent egy nagyon informativ es sokszor a friss tortenesekre reflektalo, osszessegeben nagyon erdekes podcastot elvezhetunk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjektivpipas.blog.hu/api/trackback/id/tr2213582311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása