Szubjektiv Pipa Klub

Pipa, dohány meg minden ami ehhez köthető

Videoblog ajanlo - Muttnchop, Bremen Pipe Smoker, Bradley, Matches860 es Gently Tamped

2017. december 31. 16:08 - SzubjektivPipas

Ahogyan az elozo posztban emlitettem, en az elindulashoz es kezdo lepesek megtetelehez rengeteg jo tanacsot kaptam varosunk pipa boltjaban. Persze ezek a latogatasok a boltban rovidek voltak es rengeteg nyitott kerdest illetve az elso ismerkedo fustolesek folyaman felmerult gyakorlati problemat hagytak megvalaszolatlanul.

Alapigazsag, hogy a Youtube-rol mindent meg lehet lassan tanulni - nincs ez maskent a pipazassal sem. Az alabbi oldalakat nagyon jo szivvel ajanlom. Mindegyik, ha kulonbozo szempontokbol is de sokat adott ahhoz, hogy gyorsabban tudjak atesni a kezdokent mindenkeppen felmerulo nehezsegeken, hogy ne (csak) a sajat hibaimbol legyek kenytelen tanulni es tovabbi inspiraciot talaljak uj temak felterkepezesehez.

Kezdjuk Muttnchop Piper blogjaval - https://www.youtube.com/channel/UCJVGbsrZAfvvFCvMOqXrLDw

Nem veletlenul ot emlitem meg es ajanlom eloszor mivel az o blogja rendkivul egyedulallo a pipas szcenaban. O nemcsak dohanyokat es pipakat tesztel, de rendkivul strukturalt, alapos es nagyon konnyen ertheto formaban az osszes pipazassal kapcsolatos tudnivalot, potencialis problemat es a meg olyan kisse elvont temakat is mint a pipas etikett, vagy a lehetseges pipazasi fejlodesi utak is erint es reszletesen targyal. Mivel mostanaban playlistekbe szervezte, ezert a velem hsaonlo cipoben jaro kezdoknek a "Just the basics" listajat ajanlom megtekintesre, itt 16 videoban mondja el es mutatja meg amit kezdokent tudni kell, illetve erdemes.

2017-12-31_14-11-23.png

Nagyon jo sorozat a Muttnchop Blend Club szeriaja is ami mint a neve is mutatja 12 kulonbozo dohany blend-et tesztel az ev folyaman. A teteleket jo elore megadja igy vele egyutt lehet kostolni a dohanyokat es kostolasi jegyzeteket illetve ertekelest hagyni a komment mezoben.

Ez persze megint teljesen szubjektiv velemeny, de nekem nagyon kozel all a szivemhez a bloggazda nyugodt, bolcs stilusa, turelme es hihetetlen szereny, minden ego-tol mentes szemelyisege. Olyan ember akivel civilben is szivesen beszelgetnek.

Kovetkezo meghatarozo ismeretforraskent ajanlom Bremen Pipe Smoker csatornajat - https://www.youtube.com/channel/UCfAWn6vXYxHkCzSxHBrOLgQ

Mark egy igazi orult tudos kinezetu egyetemi professzor Bremabol es egy oriasi fazon. Vaskos nemet akcentussal videoblogol dohanyokrol, pipapkrol es ami kulonleges benne - a hihetetlen pipas tudason kivul persze - a rendkivul szeles erdeklodesi korerol es tortenelmi tudasarol tanuskodo tortenetei amit pipazas kozben, valtozatos helyekrol jelentkezve oszt meg nepes rajongotaboraval.

2017-12-31_14-19-57.png

Nala nincsen strukturalt kezdo-oktatas, viszont  kivalo, oszinte dohany-review es szorakoztato tortenetek annal nagyobb szamban. Kedvenceim a kis feszereben felvett reszek ahol a pipaszerszamtol kezdve a hazi barkacs flake-keszitesen keresztul minden jopofa tema elofordul. Dohany tesztjei oszintek, kritikusak es ami nagyon hasznos, sok Europaban konnyen elerheto blend-et is tartalmaznak ami a tobbi 3 amerikai bazisu bloggernel erthetoen kevesbe kiegyensulyozott arany.

Jojjon a masik kedvencem a STUFFandTHINGS - https://www.youtube.com/channel/UCyzAMeGkT4N82NXOXN584aw

2017-12-31_15-14-49.png

Bradley egy igazi multi-talent, orokmozgo faszi akinek csatornajan kulonfele, elkulonitett playlistekbe szervezett temakban blogol, lathatoan rengeteg mondanivaloja van :-) Nagyon szeretem a rendkivul strukturalt, azonos fomatumot es feldolgozasi strukturat koveto Pipe Tobacco Reviews sorozatat ami mint a neve is mutatja, pipadohanyok review-jat tartalmazza. Ez a szeria most tart 86 epizodnal ami egy szuper informacioforras ha uj blend-eket keresunk vagy egszen egyszeruen ossze szeretnenk hasonlitani azt, hogy amit mi erzunk az mennyire van osszhangban egy tapasztaltabb kostolo ertekelesevel. Persze vegul csak az szamit amit mi erzunk, amit nekunk az adott dohany az adott kedelyallapotunkban, napszakban, holdfazisban etc.... - sorolhatnam meg a parametereket - kozvetit, de jo neha rapillantani egy tapasztaltabb kostolo jegyzeteire, ebbol is sokat tanulhatunk.

A vegere hagytam Matches860 csatornajat - https://www.youtube.com/user/Matches860/featured?disable_polymer=1

John  - aki civilben egy facility management cegnel dolgozik es ha jol ertettem egy letesitmeny uzemelteteseert felel - ugy nez ki mint egy igazi morgos, zsembes oregur. Az a tipus akirol nem kepzeled, hogy szivesen oszt meg barmit is magarol, a hobbijarol meg arrol, hogy mit is gondol az eletrol. Mar a bejelentkezese is megoszto lehet: "Maaaatcheeeeeessssss Eight Six Zero" - mondja, de ha ezen a ponton tullendulunk, erdemes ra odafigyelni. Ne varjunk itt bonyolult filozofiai eszmefuttatasokat vagy hasonloan gazdag tortenelmi vonatkozasokkal teletuzdelt videokat mint amit a bremai kollega videoinak sajatja - de ettol fuggetlenul jol mukodik, hiteles es nagyon jo visszaadja azt a laid-back, nyugodt es laza szemleletmodot ami szamomra a pipazast jelenti. Kulonosen szimpatikus ahogy a kapcsolatot tartja nepes rajongotaboraval, minden kerdesre valaszol, minden hosszaszolasra reagal.

2017-12-31_15-53-13.png

Ami a fenti 4 bloggazdaban kozos az nyugodtsag - ok, mondjuk Bradley-re ez a tetel pont nem igaz :-) -, bolcsesseg es lathatoan egy teljes tartomanyaban megelt elet rengeteg nyitottsaggal kulonbozo temakra, emberekre, a termeszetre. Ha keresnem a pipas szamomra ervenyes - tehat ismet: szubjektiv - archetipusat, akkor valoszinuleg kozuluk valasztanek :-)

 + update (Marcius 2018)

2018-03-18_13-01-13.png

A napokban talaltam ra Gently Tamped csatornajara virtualis lounge-ara amit Andrew jegyez Budapestrol. Nagyon profin designolt, es tartalmas csatorna. Gazdaja lathatoan jol integralt tagja a nemzetkozi pipas kozossegnek. Batran ajanlom kezdoknek es haladoknak is, kulon plusz pont a tenyleg profi videokert es a jo angolsagert. Annyira jo latni, hogy valaki ilyen komolyan belevetette magat a pipazasba es hajlando megosztani elmenyeit. Big Up to Andrew!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjektivpipas.blog.hu/api/trackback/id/tr7413536473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása