Szubjektiv Pipa Klub

Pipa, dohány meg minden ami ehhez köthető

Az ev vegi szabi elso napja - delutani seta es a Solani Blue Label (blend 369)

2017. december 19. 22:32 - SzubjektivPipas

December 19, matol vegre szabin vagyok. Vege a munkaval toltott napoknak erre az evre es mar nagyon vartam a pihenest. Ennyire hektikus, bizonytalansaggal teli idoszakom nem volt meg a cegnel. Ez a 10. ev itt, es mint minden multinacionalis ceg, nalunk is csak a valtozas allando - eppen az outsourcing fazisat eljuk, vagy ahogy itt kisse szemermesen emlegetjuk - "externalizacio" :-) A lenyeg persze ugyanaz - minden ami nem core funkcio, az megy "low cost" orszagokban letrehozott shared service centerekbe. Vicces persze, hogy mi szamit igazan low cost-nak, es persze az is, hogy meddig marad egy orszag/varos alacsony berkoltsegu ha egyszerre megjelenik 8-10 multiceg es verseng egymassal a sokszor limitalt kapacitasu helyi munkaeropiacon... ez megerne egyebkent egy kulon bejegyzest, de ez nem egy multi-sirato hanem egy pipas blog akarna lenni :-)

 Szoval ma adtam magamnak egy igazi, laza, semmittevos napot. Itt huvos, kodos ido van de ez persze nem riasztott el, tettem egy jo kis setat a kornyekunkon.

img_1141.jpg

A kisvaros ahol elunk egy nagyon hangulatos hely - utcacskak, parkok szolgalnak tokeletes hatterul egy laza, nyugalmas, pipazgatos setahoz. Az alabbi peldaul egy a 19. szazad kozepen letesult angol-park, a kepen lathato foepulete eppen zeneiskolakent is mukodik.

img_1145.jpg

 img_1149.jpg

Csodalatos delutan volt, olyan igazi nyugis "kezdodik a szabi" felhotlen pipazgatas ahol a legnagyobb szellemi kihivas annak eldontese volt, hogy forralt bort rendeljek-e a pipa melle vagy teat a kedvenc kavezonk teraszan :-) Hosszas, kierlelt merlegeles utan a mandarin earl grey mellett dontottem es ez is jo valasztasnak bizonyult.

Es akkor persze alljon itt amit a ma delutan foszereplojerol, a Solani Blue Label Blend 369-rol lejegyeztem:

Solani - Blue Label Blend 369 (gyarto: Kohlhase & Kopp, 50 g tin, aromatikus blend, Black Cavendish, Burley, Perique, Virginia osszetevokkel) - Szubjektiv Pipas index: ****

img_1156.jpg

 A Tobaccoreviews.com - on azt irjak, hogy cherry es szilva az izesites, ebbol a cherry nekem is megvan, a szilvat nem talalom :-) Talan a plum ringlo itt, es az mar kozeleb all a barackhoz amit viszont kierezni az aromaban.

A tin-note nagyon kellemes aromakavalkad, en az egyertelmu de nem tulzoan harsany cherry illatjegyen tul vaniliat, rumot es kakaot, fekete csokoladet, marcipant velek felismerni benne.A blend maga nagyon szep, a 4 dohanyfajta szinei keverednek a barna kulonbozo arnyalataiban egy corse cut es szalagos mixben. Lathatoan jo minsegu leveleket hasznalnak, nyoma sincs tormeleknek, fas daraboknak. Gyonyoru :-) 

img_1153.jpg

 

A dohanyt a tin-bol az erkezes utan uvegbe tettem es mivel sokat szagolgattam mostanra elerte az idealis nedvesseget. Orom volt tomni, konnyen egett (2-3 gyujtasnal nem kert tobbet) es vegig, nedvesseg nelkul hamuva egett. Konnyu volt kezelni, vegig stresszmentes elvezet volt szivni, batran ajanlom minden kezdonek mint amilyen en is vagyok.   

Izben az adag elso harmadaban cherry es a perique borsossaga erzodott. A folytatasban komplex, rengeteg izt felvonultato, rendkivul izgalmas blendnek bizonyult, a tomes 2/3 -tol edes melasz, vanilia es meglepetesre valami gyumolcsos, barackos jegy valtogatjak egymast egy csodalatos kavalkadban.

Nehol meg porkolt mogyoro es mindvegig finom edesseg amit a barack es cherry gyumolcsossege finomit....

Ami kulonsen tetszett a blendben a perique altal vegig fenttartott finom csiposseg, bizserges ami miatt az egesz, alapvetoen edes izerzet nem valik farasztova.

Ahogy a leirtakbol is latszik, a blend tokeletes valasztasnak bizonyult a semmittevos, lebegos hideg delutanhoz, es kivaloan kiserte a takarokba burkolozva szurcsolgetett teat is a kavezo utcai asztalanal...

A room note allitolag csodalatos - ezt onnan tudom, hogy a szomszedos asztalnal forralt borozgato nyugdijas hazaspar mosolyogva szolitott meg, hogy milyen csodalatos illata van a pipamnak es vidaman kivantak hozza Boldog Karacsonyt izes helyi dialektusban.

Osszegezve tehat nagyon jo valasztasnak bizonyult a Solani Blue Blend, erdekes, izgalmas aromatikus dohanykeverek amit tovabb fogok probalgatni a tel folyaman. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szubjektivpipas.blog.hu/api/trackback/id/tr5713512343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása